Дизайнерски бижута - сребро, стъкло, смола

Дизайнерски бижута

Дизайнер бижутер - Елица Баръмова

 

К о л е к ц и и

„Всекидневни ритуали”

Дизайнерски бижута

„Синя безкрайност“

дизайнерски бижута

„Поезия на изкуствения интелект“

Дизайнерски бижута

„Всекидневни ритуали” - „Daily Round Ritual”
Колекцията от дизайнерски бижута евдъхновена от ритъма на ежедневието. Този ритъм се превръща или в мелодия или в рутина – както ви се харесва. Ритуалните бижута са за избралите мелодията на обновяващото се възприятие за познатите неща. Ритуализиране на привидно баналното , със съзнанието за едно покълнало присъствие.
Дубъл52 ...Настъпва Ритуалния час; ти/той/тя сваля ритуалната брошка от стената, тя престава да бъде пластика в рамка и кацва на дрехата ти/му/ѝ да удостовери един състоял се личен ритуал. Here we are!

„Синя безкрайност“ (цветовете на дъгата) - „Blue Immensity” (Colours of Dew)
В тази колекция фаустовското “О, миг, поспри!” намира своето естествено пластично съжителство с прозрачните геометрични конструкти, замразили мигове с различни оттенъци от преживявания в шеметния град, сред притихналата природа.
Изработката е изцяло ръчна ® (и неръкотворна).
Материали: сребърен обков и вербила проба 925, смола и стъкло.

„Поезия на изкуствения интелект“ - ” Artificial Intellect Poetry“
Колекцията се движи по логиката на причина-следствие. “Причината е един издъхнал компютър в моите среднощни бдения.” Следствието е екзалтация от/възхвала на техническата естетика. “И вече при мен се спира тази прелест. Алеее... хоп! Светлините на града и тайните му пътеки през очите на птица; черно бели мечти и съновидения с нюанси на безграничност...”
Artificial Intellect Poetry търси нова метафоричност и среща на логиката с антилогиката на креативния процес. Pисувам с Artificial Intellect - четка върху силуета на конкретни предмети, стилизирани в бижута.

Copyright ©2005 itomo-gallery All rights reserved
дизайн и изработка Елица Баръмова