Бижута от Титан

За Титана и бижутата

Титанът е метал с уникални свойства. Той е лек, твърд, блестящ, устойчив на корозия. Притежава здравината на стоманата, но е 45% по-лек от нея. Намира широко приложение в различни сфери: в медицината - за имплантати, в космическата, корабната индустрия и др. Не предизвиква алергични реакции, което го прави изключително ценен в БИЖУТЕРИЯТА. Изработените от титан бижута са стандарт за високо качество.
Съчетанието от титан и злато е уникален продукт, който не може дa се намери навсякъде. Поради лекотата си титанът позволява да се осъществяват смели дизайнерски решения. Могат да се изработват на вид масивни обици, колиета, пръстени и брошки, които да са същевременно леки и удобни (бижутата от титан позволяват твърде малко корекций и затова се изработват предимно по поръчка).Предлаганите от нас бижута са ръчно изработени и с уникален дизайн. С тях ще бъдете модерни и различни .

Сватбени халки от титан

Дизайнерски бижута от Титан и злато

бижута от титан бижута от Титан и Злато титан бижута титан бижута титан бижута титан бижута

Титанът има ниска плътност.Той е по средата между сплавите на алуминия и магнезия, и тези базирани на желязо и никел. Някои от сплавите на Титана издържат на сила на опън сравнима с много от качествените конструкционни стомани. Устойчивостта на корозия, ниската плътност и здравината са основните характеристики, които определят нарастващата употреба на титана през годините. Преди 30/40 години титанът беше метал, който се използваше основно във военната индустрия и аерокосмическите приложения. Днес вече не е така. Той вече не е нов и необикновен материал, използван единствено в определени области, а метал с високи експлоатационни качества, навлизащ във все повече области. И все пак той не е масово разпространен. Причините за това са по--високата цена и трудната обработка, особено при някои сплави на титана с по-голяма твърдост. Поради високата температура на топене (1668°C) отливането му е трудно и са нужни специални условия(безкислородна среда). Разтопен титан в кислородна среда се свързва с кислорода и предизвиква експлозия.Той не се намагнитизира и е слаб проводник на топлина. Има висок праг на умора, поради това изделията от титан са с дълготрайна употреба. Поради изброените свойства и качества ние го намираме като изключително атрактивен метал за изработване на бижута от него.

Атомен символ - Ti

Атомен номер - 22

Атомна маса - 47.867

Плътност - 4.507 g.cm-3

бижута от титан

Съчетаването на Титан с благородни метали като Злато, Платина, Паладий и Сребро, позволява изработване на бижута с оригинален дизайн.